Login

EAAE Web Traffic

Today143
Yesterday447
This week1471
This month5550
Since June 2014689152

Thursday, 13 December 2018 08:25

Welcome to the Bulgarian EAAE National Webpage!

Here you can find information about the activities we are developing in Bulgaria and all relevant things happening in Europe in Bulgarian language.

Уважеми колеги,

Европейската асоциация за астрономическо образование отново планира организирането и провеждането на интересни проекти, конкурси и летни школи.

Дейности:

2010 година

По предложение на проф.Роса Рос (ЕААЕ, Международният астрономически съюз) от 1 до 5 септември във Варна се проведе астрономическа школа(14 ЕААЕ-МАС) - обучение за учители по физика и астрономия от 5 до 12 клас. Школата е продължение в национален план на летните астрономически школи на ЕААЕ. В школата участваха 44 учители по физика и астрономия от Варна и страната. Беше реализирана интересна програма от лекции, практиччески упражнения, наблюдения и постерна сесия.
http://innovativeteachersbg.org/EAAE-IAU-BGASTROSCHOOL/galeria.html

14EAAE-IAUSS

2011 година

БЪЛГАРСКА НАБЛЮДАТЕЛНА КАМПАНИЯ В
МЕЖДУНАРОДНИЯ ПРОЕКТ KILLER ASTEROID PROJECT

Ученици от курсовете по астрономия в НАОП-Варна, ученици от Езиковата гимназия в Шумен, НПМГ-София и студенти от Шуменския университет  работят от 21.10.201г. до 5.12. 2011год. в Първата българска наблюдателна  кампания в  проекта Killer asteroid project!

Проектите на ЕААЕ

Проектът "Лунни пътешественици" продължава и тази учебна година. Наблюдавайте с вашите ученици Луната и изпращайте вашите наблюдения и фотографии.

ЕААЕ стартира два нови много интересни проекта - за слънчевите часовници и за Космическо изкуство. Подкрепете въобръжението и творчеството на вашите ученици и участвайте в тези проекти!

1.12.2011.

ГОЛЯМ УСПЕХ НА БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ
В КОНКУРСА "ХВАНИ ЗВЕЗДА"!

Екип от ученици, ръководен от Анета Маринова от Езиковата гимназия в Шумен спечели първо място с проекта "Слънчеви петна"! Учениците ще проведат едночасова наблюдателна сесия с 2м телескоп на НАО-Рожен.

В конкурса участваха 32 проекта от 10 европейски страни. Отличени са още проектите на екипите с ръководител Йоанна Кокотанекова и Цвета Паронова от Астрономическата обсерватория на Младежкия център в Хасково.

Поздравления за учителите и техните ученици!

2012 година

Отлично представяне в конкурса за слънчевите часовници на ученическите екипи на Йоанна Кокотанекова и на Радка Костадинова! И отлично представяне в програмата на ЕААЕ Sunrise Project 2012!

2013 година
Красиво българско представяне в проекта на ЕААЕ - Space Art.
ЕААЕ е съорганизатор на Астро-парти "Байкал".
ЕААЕ е съорганизатор на Международните летни школи за ученици и учители в НАО-Рожен.

The EAAE in Bulgaria

България е активен член на ЕААЕ от създаването й. Българските учители и ученици са участвали във всички програми, проекти и конкурси на ЕААЕ.
На страниците на ЕААЕ всички български учители могат да изпращат за публикуване информция за свои проекти, наблюдения и дейности, свързани с обучението по астрономия.

National Representative

Veselka Radeva
Astronomical Observatory and Planetarium 
Primorski park 4, p.o. box 120
Varna 9000 
BULGARIA
Phone: +359 52 68 44 42
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.